МОДЕРНІЗАЦІЯ ЛІНІЇ ВИРОБНИЦТВА ЛИМОННОЇ КИСЛОТИ

Посилання на матеріал (.pdf)

Ферментер – це апарат для культивування мікроорганізмів в живильному середовищі. В ньому підтримуються сприятливі умови для життя і розмноження мікроорганізмів: температура, кислотність, склад повітря та вологість. Одним з недоліків даного апарату є те, що під час ферментації можливе утворення застійних зон. Тому перспективою вдосконалення – є перемішуючий пристрій, який би забезпечив рівномірне розподілення тепла та живильного середовища по всьому об’єму апарату рівномірно.

16

Головним недоліком теплообмінника, який використовується в даній технологічній схемі –  значний гідравлічний опір.
Недоліком барабанного вакуум-фільтру є мала робоча поверхня та складність конструкції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *