РЕСУРСО-ЕНЕРГООЩАДНИЙ ПРОЦЕС ЕКСТРУЗІЇ ПОЛІМЕРНИХ ТРУБ

Посилання на матеріал (.pdf)

Із початку третього тисячоліття обсяг виробництва полімерних труб суттєво  зростає.  Аналізуючи  дані  статистики,  можна  з впевненістю  стверджувати,  що  ринок  України  все  більше  насичується поліетиленовою  трубною  продукцією,  яка  активно  застосовується  як  в новому будівництві, так і при ремонті старих трубопроводів.

Resources_energy-saving_plastic_pipe_extrusion_process1

Такий попит на полімерні труби пояснюється тим, що вони можуть протистояти достатньо великим деформаціям, при цьому не втрачаючи своєї роботоздатності.Полімерні труби воготовляються екструзійним методом і при цьому одним з основних завдань є зменшення допусків на геометричні розміри виробів і створення на цій основі ресурсо-енергоощадних технологій.

На сьогоднішній день актуальною проблемою лінії для виробництва полімерних труб є поздовжня різнотовщинність, яка може бути викликана перепадом тиску і температур, що в свою чергу призводить до збільшення допусків на геометричні розміри і, відповідно, перевитрат сировини.

Resources_energy-saving_plastic_pipe_extrusion_process2

У наш час гостро поставлена проблема ресурсо-енергозаощадження, а тому такі перевитрати є небажаними у виробництві. Для вирішення цього питання доцільно встановлювати між екструдером і формуючою головкою об’ємного дозуючого насосу шестеренного типу, який має жорстку напірну характеристику. Такий насос зменшить пульсацію тиску і продуктивності, тому перевитрати матеріалу знизяться до 1-2% проти 5-8%у екструдерах без шестеренного насосу.

Нові технічні рішення щодо екструзійного обладнання дають змогу зменшити енерговитрати і покращити якість продукції, а використання шестеренного насосу, дозволяє зменшити витрати енергії на екструзію полімерних труб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *