РЕАКТОР ГІДРООЧИЩЕННЯ ДИЗЕЛЬНОГО ПАЛИВА

Посилання на матеріал (.pdf)

Гідроочищення дистилятів від сірчаних сполук та вуглеводнів являється одним із різновидів гідрогенізаційних процесів. Апарати гідроочищення   широко застосовуються для очищення бензинових, гасових і дизельних фракцій, дистилятів каталітичного крекінгу і мастильних фракцій.

В реакторах застосовують алюмокобальтмолібденові (АКМ) або алюмонікельмолібденові (АНМ) каталізатори. Великий термін служби каталізатора без регенерації при нерухомому шарі його в реакційному об’ємі, дозволяє створювати апарати високої ефективності і надійності.

22

На рисунку 1 наведена конструкція реактора для попереднього очищення дизельного палива. Збірні корзини,  виконані у вигляді металевого каркаса, обтягнутого сіткою, висотою до 600 мм і діаметром до 200 мм, служать фільтруючим пристроєм для вилову продуктів корозії і збільшення поверхні контакту потоків з каталізатором, що знижує зростання гідравлічного опору. У верхній частині встановлена розподільна тарілка з протічними трубами, нижче якої також є збірні фільтруючі корзини. В середній частині встановлена колосникова решітка, яка розділяє апарат на дві частини. Решітка служить опорним пристроєм для верхнього шару каталізатора. Вона  опирається двотаврові балки. Поверхня колосників покрита рядом шарів сітки, на яких викладені фарфорові кульки діаметром 16 мм. Для зниження температури в апараті під колосникову решітку вводять холодний водневмісний газ. В нижній частині встановлений сітчастий збірник продукту. Збірник продукту і  2/3 нижнього днища засипають фарфоровими кульками, нейтральні до середовища і сприяють покращенню умов відведення продукту із реакційного об’єму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *