ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСУ СТВОРЕННЯ РЕТУРНУ ПРИ ВИРОБНИЦТВІ ОРГАНО-МІНЕРАЛЬНИХ ГУМІНОВИХ ДОБРИВ В ПРИСУТНОСТІ ОРГАНІЧНИХ І МІНЕРАЛЬНИХ ДОМІШОК

Посилання на матеріал (.pdf)

Оскільки Україна є аграрною державою, то для нас дуже важливим є підтримування родючості наших грунтів. Як відомо, з часом кількість корисних речовин (добрив) у землі зменшується, що призводить до погіршення якості грунту. Тому вироблення органо мінеральних добрив, які будуть покращувати якість землі є дуже актуальним, оскільки це призведе до підвищення врожайності сільськогосподарських культур, а отже і покращення економічного стану країни.

У наш час покращення стану грунту відбувається шляхом використання хімічних добрив. Найбільш популярними є добрива на основі нітратів та фосфатів. Найбільш зручними у використанні є добрива у вигляді гранул з діаметром 2-5мм. Вони формуються у грануляторі. Частинки з більшим діаметром відбираються на ретурн і подаються в дезінтегратор, де утворюються нові центри грануляцій.

Дезінтегратор складається з двох роторів, які насаджені на окремі вали і обертаються у протилежні сторони.

STUDY_OF_CREATION_RETURNU_in_the_production_of_organic-mineral_fertilizers_HUMIC_presence_of_organic_and_mineral_impurities

На дисках роторів концентрично розташовані пальці. Ротори входять один в один таким чином, що концентричні кола з пальцями одного ротора розташовуються усередині концентричних кіл з пальцями іншого ротора. На вільних кінцях роторних валів насаджені приводні шківи. Обертальний рух від електродвигунів передається валам роторів через шківи і клинопасову передачу.

Вихідний матеріал через завантажувальну лійку, закріплену на корпусі, подається у центральну частину ротора дезінтегратора. При просуванні вниз матеріал потрапляє під удар внутрішнього ряду бичів, подрібнюється і відкидається на наступний ряд бичів, які обертаються у протилежний бік. Під ударами другого ряду бичів відбувається подальше подрібнення і відкидання частинок на третій ряд, тощо. Подрібнений продукт розвантажується вниз – під дезінтегратор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *