ДОСЛІДЖЕННЯ ГІДРОДИНАМІКИ ТА ТЕПЛООБМІНУ В РОТОРНО-ПЛІВКОВОМУ АПАРАТІ

Посилання на матеріал (.pdf)

Останнім часом широкого поширення в промисловості отримали плівкові апарати з поверхнею та ротором який обертається. Роторні плівкові апарати придатні для здійснення багатьох теплофізичних процесів: випарювання, дистиляції, ректифікації, десорбції, сушки та інших процесів, які широко поширені в хімічній, біохімічній та харчовій промисловості.

При проведенні вказаних процесів роторні плівкові апарати мають ряд істотних переваг перед багатьма апаратами іншого типу:

– менша тривалість процесу;

– більш висока інтенсивність термообробки продуктів;

– відсутність застійних зон;

– значно менші габаритні розміри;

– можливість поєднання декількох процесів в одному апараті;

– можливість висушування за один прохід та відсутність гідростатичного тиску;

– більш висока економічність.

RESEARCH_hydrodynamicsЗастосування роторно-плівкового апарата для вищеназваних процесів обробки харчових продуктів дозволяє у багатьох випадках досягти радикального поліпшення техніко-економічних показників виробництва.

Існують різні конструкції роторів і корпусів апаратів. Вибір типу апарату визначається технологічним призначенням і властивостями оброблюваних рідин.

У роторно-плівкових апаратах рідка фаза розподіляється ротором по твердій поверхні, що обігрівається і турбулізується ротором. Це призводить до значної інтенсифікації процесів тепло- і масопереносу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *