Вибір оптимального типу першого преса картоноробної машини

Посилання на матеріал (.pdf)

Пресова частина сучасної картоноробної машини зазвичай складається з декількох пресів, задачею яких є максимальне зневоднення картонного полотна. Від правильного вибору кожного типу преса залежить якість готової продукції та енерге

тичні затрати на виробництво картону в цілому, що є особливо важливим в наш час.

Розглянемо переваги і недоліки основних конструкцій пресів. Відсмоктуючий прес дозволяє видалити значну кількість вологи, однак має складну конструкцію і може викликати значне маркування картонного полотна, а також потребує значних затрат енергії на створення вакууму.

Прес з подовженою зоною пресування працює при великих лінійних тисках до 1100 кН/м і дозволяє досягти значної кінцевої сухості полотна. Цей прес доцільно використовувати у якості останнього преса, оскільки при великих лінійних тисках можливе значне маркування картонного полотна або зниження його якості.

Прес із підкладною сіткою має просту конструкцію та практично не викликає маркування полотна, однак потребує додаткових затрат енергії на створення вакууму у відсмоктуючому ящику, який є його складовою частиною.

Прес з із глухими отворами є простим у обслуговуванні та експлуатації, однак може викликати значне маркування полотна.

Прес з жолобчатим валом може працювати з великим діапазоном лінійних тисків (до 120 кН/м), відрізняється простотою конструкції та відсутністю маркування полотна, а також не потребує великих енергозатрат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *