АНАЛІЗ СУЧАСНИХ ТЕНДЕНЦІЙ У КОНСТРУЮВАННІ РОТОРНО-ПУЛЬСАЦІЙНИХ АПАРАТІВ

Посилання на матеріал (.pdf)

Актуальність розробки та впровадження високоефективних технологій і нового тепломасообмінного обладнання обумовлена потребою промисловості в сучасних технологічних і апаратурних рішеннях.
Перспективним напрямком інтенсифікації процесів, що протікають у рідких середовищах застосування роторно-пульсаційних апаратів (РПА), за допомогою яких можливо отримати стійкі гомогенізовані системи з різних типів сировини, від лікарських препаратів до паливних і будівельних сумішей.
Однією з основних особливостей РПА те, що вони поєднують в собі принципи роботи відцентрового насоса, диспергатора та гомогенізатора. Разом з цим РПА мають достатньо просту конструкцію, їх виготовлення не потребує складних технологій, вони надійними і ефективними в експлуатації.
Отримання максимальної ефективності РПА можливо тільки за умови обрання оптимальних конструкційних параметрів, підібраних з урахуванням потреб виробництва та особливостей технологічного процесу. Виходячи з аналізу літературних джерел, патентної інформації та даних фірм-виробників обладнання можливим формулювання і узагальнення рекомендацій щодо вибору основних параметрів конструкцій РПА. Зокрема до основних конструктивних ознак РПА можна віднести: діаметри робочих органів, ширини зазорів між робочими органами, ширини прорізів у робочих органах, відстані між прорізами, висоту і кількість прорізей, товщини робочих органів. Геометричні розміри роторно-статорної групи в РПА обираються відповідно до заданої продуктивності по оброблюваному середовищу і виробничих потреб.
сюди

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *