РАДІАЛЬНІ УЩІЛЬНЕННЯ ВАЛІВ ПАПЕРОРОБНИХ МАШИН

Посилання на матеріал (.pdf)

Швидкість сучасних папероробних машин може становити більш ніж 1200 м/хв., при якій доцільно використовувати лише безконтактні ущільнення. Останні відіграють значну роль у герметизації рухомих і нерухомих елементів папероробної машини. Серед контактних найбільш поширеними є торцеві, але вони мають певні недоліки. Одним з основних є те, що нерухома частина підводу-відводу робочого тіла до вала знаходиться на одній осі з ним, що викликає такі проблеми: а) унеможливлення установки мотор-редуктора на вал при використанні проточної схеми подачі робочого тіла; б) необхідність тоді ставити додаткову передачу, що збільшує витрати енергії; в) при використанні протитечійної схеми відпрацьований теплоносій буде контактувати зі свіжим, що зменшуватиме градієнт температур, і ,як наслідок, підвищить витрати, що необхідні на перегрів пари для компенсації теплових втрат.

12

Серед основних переваг контактних ущільнень є те, що вони можуть витримувати високі тиски в системах лощильних або сушильних циліндрів.

Одним із технічних рішень є заміна контактних ущільнень на безконтактні радіальні. У порівнянні з контактними вони мають такі переваги: а) можливість монтувати на одну цапфу з мотор-редуктором системи підводу теплоносія; б) можливість реалізації проточної системи підводу-відводу робочого тіла; в) зменшує необхідний вакуум для відведення робочого тіла за рахунок своїх конструктивних особливостей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *