ПІДВИЩЕННЯ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ ЧЕРВ’ЯЧНОГО ПРЕСА ДЛЯ ЛІНІЇ ВИРОБНИЦТВА ПОЛІМЕРНИХ ТРУБ

Посилання на матеріал (.pdf)

Виробництво полімерних труб в Україні сьогодні розвивається досить швидкими темпами, оскільки вони мають значні переваги над металевими: невелика вага, корозійна і вібраційна стійкість, відсутність зварного шва, високе шумопоглинання. Такі труби не заростають у процесі експлуатації і не розриваються в разі замерзання в них води, не потребують фарбування й легкі в монтажі.

Ринок полімерних труб станом на 2014 рік є одним з найбільш технологічно містких та динамічних ринків в Україні . Це зумовлено специфікою продукції, яку активно використовують в сферах житлово-комунального господарства, що потребує постійного удосконалення конструкторських та фізичних характеристик полімерних труб.

9

Перероблення полімерних матеріалів характеризується низкою складних технологічних процесів, що забезпечують отримання виробу із заданими, відповідно до умов експлуатації, властивостями. Основна увага приділяється процесам від яких значною мірою залежить їх якість: підготовка розплаву полімеру, гомогенізація, підтримування відповідної температури та тиску.

Основним устаткуванням для переробки поліетилену методом екструзії служать одно- і двочерв’ячні екструдери, так як вони вирізняються універсальністю, достатньою продуктивністю, дешеві у виготовленні та обслуговуванні. Схема черв’ячного преса представлена на рисунку .

Складовими преса є: привід, станина, воронка завантажувальна, корпус, черв’як, система охолодження і система нагрівання. Поліетилен подається через завантажувальний бункер  в зону завантаження, де він захоплюється витками черв’яка  і транспортується по більш гарячим секціях циліндра  до зони плавлення, де гранули поліетилену починають плавиться, далі розплавлений матеріал гомогенізується і рухається до останньої зони шнека – дозування, де відбувається остаточне змішування розплаву та однорідне дозування його через формуючу головку .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *