МОДЕРНІЗАЦІЯ ЛІНІЇ ВИРОБНИЦТВА КОРМОВИХ ДРІЖДЖІВ

Посилання на матеріал (.pdf)

Кормові дріжджі – спеціальна біомаса дріжджів на основі субстратів рослинної і нерослинної сировини, що вирощується на корм тваринам, хутровим звірам, птахам і рибам. Залежно від виду культивованих організмів і середовища вирощування кормові дріжджі поділяють на такі різновиди:

  • гідролізний – для культивування дріжджових грибків застосовуються гідролізати рослинних відходів: сільськогосподарського, деревопереробного та целюлозно-паперового виробництва ;
  • класичні кормові дріжджі – отримують шляхом вирощування дріжджових грибів на барді, одержуваної як відхід в спиртовому виробництві;
  • БВК (білково-вітамінний концентрат) – продукт культивування дріжджових клітин на відходах переробки різної нерослинної сировини.

10

Ферментер – це апарат для культивування мікроорганізмів в живильному середовищі. В ньому підтримуються сприятливі умови для життя і розмноження мікроорганізмів: температура, склад повітря та вологість. Одним з недоліків даного апарату є те, що під час ферментації можливе утворення застійних зон. Тому найкращим вдосконаленням – є перемішуючий пристрій, який би забезпечив рівномірне розподілення тепла та живильного середовища по всьому об’єму апарата.

Основними недоліками сепаратора і сушарки є важкість в обслуговуванні, а саме очищення апаратів від сировини, що залишалася на їх стінках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *