МОДЕРНІЗАЦІЯ ВИПАРНОЇ УСТАНОВКИ ВІДДІЛЕНЯ ВИРОБНИЦТВА МЕТАНОВОЇ БРАЖКИ

Посилання на матеріал (.pdf)

Метанова бражка має найважливіше місце у виробництві кормового концентрату вітаміну В12. Вітамін В12, в свою чергу, є найбільш ефективним при використанні його як кормової добавки що підвищує продуктивність і знижає обсяги використання кормів.

Для спиртового виробництва продуктивністю 10000 дал спирту на добу при метановому бродінні барди виділяєься 13440 м3 метану на добу, що еквівалентно 16 т умовного палива. Споживання пари на заводі такої продуктивності зазвичай становить 650 т./добу, тобто 23-25% теплоти може бути отримано за рахунок метанового бродіння відходів спиртового виробництва.

MODERNIZATION evaporators offices

Технологічна схема виробництва включає в себе наступні основні стадії та операції:

  • зброджування мелассної барди метаноутворюючими бактеріями;
  • підкислення метанової бражки до рН 5,5 … 6,5;
  • упарювання метанової бражки;
  • висушування;
  • Вторинний пар першого корпусу ВУ, проходячи через вловлювач, очищається від летких речовин, подається на обігрів другого корпусу, підігрівача, а конденсат з них збирається в збірнику.

Вторинний пар від другого корпусу, проходячи через вловлювач, також очищається від летких речовин, потім подається на кип’ятильники брагоректифікаційний установки і на підігрівач, а з них збирається в збірнику конденсату. У цей же збірник подається через конденсатовідвідник конденсат вторинної пари першого корпусу з збірника. Конденсат вторинних парів зі збірки насосом подається на підігрів барди в підігрівач, а з нього на виробництво.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *