МОДЕРНІЗАЦІЯ БАРАБАННОЇ СУШАРКИ В СХЕМІ ВИРОБНИЦТВА МІДНОГО КУПОРОСУ

Посилання на матеріал (.pdf)

В сучасних умовах стрімкого розвитку  промисловості все більш широкого використання набуває мідний купорос, який використовується у сільському господарстві  для захисту рослин від різних грибкових захворювань, для обробки деревини задля запобігання гниття, у харчовій промисловості у якості консерванта ( Е519), в медицині застосовується, як антисептичний засіб, в металургії (нікелювання, гальваніка), тощо .

Для отримання кінцевого продукту в технологічній схемі виготовлення мідного купоросу використовуються барабанні сушарки, які призначені для  безперервного сушіння при атмосферному тиску кускових, зернистих і сипучих матеріалів .

4

Внаслідок того, що в середині барабанної сушарки рухається вологий зернистий матеріал, який злипається, це призводить до утворення застійних зон в місцях різкого повороту теплоносія та оброблюваного матеріалу, а також збільшення гідравлічного опору в цілому, в результаті чого знижується продуктивність та виникає необхідність очистки сушарки.

В основу модернізації поставлена задача  унеможливити залипання та утворення застійних зон висушуваного матеріалу, а також зменшити гідравлічний опір циліндричного барабана та сушарки в цілому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *