МЕТОДИ ІНТЕНСИФІКАЦІЇ ПРОЦЕСУ СУШІННЯ ПАПЕРУ БЕЗКОНТАКТНИМ ШЛЯХОМ

Посилання на матеріал (.pdf)

В паперовій індустрії одним з найбільш дорогих та енергоємних обладнань є сушильна частина паперо-  чи картоноробної машини. Саме тому для передових компаній світу стоїть основна задача досягнення максимальної швидкості сушіння паперу при зменшенні витрат енергії. Одним з варіантів вирішення поставленої задачі є використання безконтактних способів сушіння: радіаційний (з використанням інфрачервоних випромінювачів) та конвективний (з використанням у якості агенту нагрітого повітря) .

Фірма «Voith» стверджує, що залежно від конструкції системи безконтактного сушіння в цілому досягнуто коефіцієнт корисної дії між 54% і 75% з оптимізованою комбінацією ІЧ випромінювачів та конвективних сушарок. Запропоновані моделі CB-Turn (Coanda Bernoulli), MCB-Dryer (Modular Coanda Beroulli) та HCB-Turn (Hot-air Coanda Bernoulli), названі так в честь ефекту Коанда та принципів Бернулі, забезпечують високий ККД безконтактного сушіння паперу, високі ефективність, якість та надійність в експлуатації .

14

CB-Turn  представляє собою півциліндр, розташований в кінці сушильної частини перед оздоблювальною частиною знизу. Він продуває гарячим повітрям папір через сопла , утворюючи повітряну подушку між поверхнею приладу  та папером . В конструкції передбачено дифузорне крило , яке забезпечує стабілізацію потоку гарячого повітря на виході, а також регулювальна щілина  для регулювання тиску. Це дозволяє знизити витрати повітря на 30% та досягти рівномірного розподілення вологи по всій ширині паперу. HCB-Turn являє собою ковпак конвективного сушіння, який збудований на тому ж принципі, що і CB-Turn, проте на відміну від останнього, він розташовується над сушильним циліндром або валом. MCB-Dryer – це модуль, який продуває папір не по кривій, а прямій траєкторії руху паперу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *