МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСІВ ПЕРЕНЕСЕННЯ ПРИ ЗНЕВОДНЕННІ КОМПОЗИТНИХ СИСТЕМ

Посилання на матеріали тези.

Застосування техніки псевдозрідження для одержання твердих мінерально-гумінових композитів з рідких систем із заданими властивостями дозволяє сумістити в одному апараті процеси масової кристалізації та грануляції з тепловим ККД > 65%.

Безымянный

Організація гідродинаміки полягає у забезпеченні руху зернистого матеріалу через такі основні зони:

І зона розташована безпосередньо біля газорозподільного пристрою, в якій струменем нагрітого теплоносія частинка набуває максимальної швидкості на висоті 30-50 мм і переміщується до зони ІІ.

В зоні ІІ здійснюється диспергування рідкої фази і утворення тонкої плівки рідини, за рахунок адгезійно-сорбційних сил на поверхні частинок. Температура гранули знижується до температури мокрого термометра.

В ІІІ зоні, розташованій над диспергатором, відбувається змішування зволожених гранул з частиною сухих і відбувається часткове випаровування розчинника. Зернистий матеріал, суміш зволожених та сухих гранул, надходить в зону IV в якій завершується процес масової кристалізації та формування шару мікрокристалів на поверхні гранул, а також сорбція частини парів вологи сухими гранулами. Решта вологипереноситься до газового теплоносія, який рухається в режимі фільтрації через шар зернистого матеріалу.

Із зони IV зернистий матеріал надходить до зони І. Багатошарова структура досягається за рахунок багатократного, регулярного проходження через зони зрошення, релаксації та зони інтенсивного тепло-масообміну. Враховуючи, що важливим фактором при реалізації процесу шляхом масової кристалізації є висота зернистого шару, що в 5-6 разів перевищує висоту шару теплообміну. Тому є визначальним реалізація режиму з направленою циркуляцією визначає стійкість кінетики гранули утворення гуміново-мінеральних твердих композитів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *