КОНСТРУКЦІЯ НАКАТУ КАРТОНОРОБНОЇ МАШИНИ

Посилання на матеріал (.pdf)

Накат – пристрій картоноробної машини, що здійснює намотування картону в рулони. Основними вимогами до накатів є забезпечення рівномірної щільності намотування полотна в рулон та його охолодження. Від його роботи залежить подальша якість картонної продукції:зберігання, транспортування та наступна обробка. З метою покращення якості відомі конструкції накатів потребують удосконалення .

При виробництві картонного полотна використовують периферичний накат тому, що можна досягнути високу швидкість намотування. Також периферичний накат дозволяє здійснити канатикову заправку картону на великій швидкості машини та охолодження до заданих параметрів для необхідного досягнення заданої якості картону .

13

В периферичному накаті намотуваний рулон картону притискається до циліндра накату, що обертається з постійною кутовою швидкістю. Рулон картону обертається під дією колового зусилля  між поверхнями рулону і циліндра накату (Рис. 1). По мірі збільшення діаметра рулону, що намотується, число обертів безперервно зменшується, а швидкість намотування залишається постійною.

Рулони картону на периферичному накаті утворюються з щільним і рівномірним намотуванням при значно меншому натяжінні полотна, ніж на осьовому накаті, внаслідок чого відсутність обриву полотна при його намотуванні, а також при наступній його обробці значно зменшується .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *