ВДОСКОНАЛЕННЯ ПРОЦЕСУ ТЕПЛОПЕРЕДАЧІ В КОЖУХОТРУБНОМУ ТЕПЛООБМІННИКУ НА ЛІНІЇ РЕКТИФІКАЦІЇ ФУРФУРОЛЬНОГО КОНДЕНСАТУ

Посилання на матеріал (.pdf)

Фурфурол є одним із найпоширеніших селективних розчинників, що застосовуються у нафтохімічній промисловості. Основною областю застосування фурфуролу у нафтохімічній промисловості є селективне очищення моторних мастил. Такому очищенню підлягають змащувальні мастила будь-якої в’язкості.

Одним з головних елементів лінії ректифікації фурфурольного конденсату є кожухотрубний теплообмінник.

Під час роботи відомого кожухотрубного теплообмінника забезпечуються низький коефіцієнт теплопередачі через недостатнє обтікання пучка труб в міжтрубному просторі.

3

Проблема вирішується шляхом встановлення перегородок у міжтрубний простір та зміни форми кожуха.

В середині кожуха встановлюються перегородки, які кріпляться направляючими трубками. Для протікання теплоносіїв на кожусі знаходяться чотири сферичні виступи біля кожної перегородки. Під виступами кріпляться розподільні пластини.

Теплоносій надходить в міжтрубний простір та потрапляє на перегородку . Теплоносій розподіляється по перегородці та витікає через сферичні виступи  під перегородку. Завдяки розподільним пластинам потік направляється в середину міжтрубного простору, а не стікає по внутрішній поверхні кожуха. Теплоносій потрапляє на наступні перегородки і виводиться з міжтрубного простору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *