МОДЕРНІЗАЦІЯ ФЕРМЕНТЕРА ЛІНІЇ ВИРОБНИЦТВА КОРМОВИХ ДРІЖДЖІВ

Посилання на матеріал (.pdf)

Для розвитку й підвищення продуктивності тваринництва і птахівництва потрібні корми з вмістом повноцінного білка і вітамінів. За підрахунками спеціалістів, дефіцит такого білка становить понад 25% від загальної його потреби.

1

Особливо перспективними у цьому плані є дріжджі. До їх складу входить близько 50% білків, життєво необхідні амінокислоти, вітаміни і мінеральні солі. Встановлено, що 1 т дріжджів щодо кормової цінності еквівалентна 100 т соломи, або 80 т силосу, або 120 т  кормових буряків, або 3 т вівса.

Різноманітні ферменти, що містяться в дріжджових клітинах, каталізують і забезпечують складні, координовані між собою біохімічні реакції, які дають можливість цим клітинам розмножуватись з великою швидкістю. При оптимальних умовах культивування дріжджів можна з 1 кг пресованих дріжджів протягом доби виростити 512 кг біомаси (вологістю 75%), яка містить близько 100 кг білка.